De naam Toto is sterk verbonden met de Nederlandse gokmarkt. Via het Toto-formulier kun je wedden op allerlei sportwedstrijden, waaronder natuurlijk veel Nederlands voetbal. Het papieren wedformulier is een aantal jaar geleden ingeruild voor een online versie. Maar aan de laagdrempeligheid is weinig veranderd. Voor 1 euro kun je namelijk al een weddenschap plaatsen op het gokplatform van Toto.

Toto: Een bookie met licentie voor de Nederlandse gokmarkt

Zodra je gaat wedden op voetbalwedstrijden, wil je wel zeker weten dat je bij een betrouwbare bookmaker uitkomt. Gelukkig hoef je niet zelf uit te zoeken of je privacy wordt gewaarborgd en of je veilig geld kunt storten. Dat heeft de Nederlandse Kansspelcommissie namelijk al voor je gedaan.

Toto is een bookie met een officiële licentie voor de Nederlandse gokmarkt. En dat al jarenlang. De Toto is ontstaan in 1956, toen de KNVB een voetbalpool ging organiseren voor de eigen leden. Door de grote bedragen die sommige gokkers inzetten en wisten te winnen, kwam de voetbalpool onder de aandacht van de toenmalige Minister van Justitie. Met een aanpassing van de Loterijwet werd Toto het eerste (en lange tijd enige) legale wedkantoor van Nederland. Je kunt dus wel stellen dat deze bookmaker zijn sporen in de gokwereld heeft verdiend.

 


Voorbeschouwingen en wedtips bij Toto Extra

Toto is veruit de langst opererende bookmaker in Nederland. In de afgelopen 60 jaar heeft de bookie heel wat ervaring opgedaan in het organiseren van weddenschappen, maar ook in het analyseren van voetbalstatistieken. Dit laatste is immers nodig om tot reële quoteringen te komen.

Als gokker kun je profiteren van alle kennis en ervaring die Toto heeft opgedaan. Met Toto Extra geeft de bookie je namelijk wat meer inzicht in de wedstrijden die komen gaan. Voor verschillende voetbalcompetities krijg je een analyse van de teams, de winkansen én komen de experts van Toto met wedtips. Ook wedstrijden met extra hoge quoteringen worden eruit gelicht. Je hoeft de tips van de bookmaker natuurlijk op niet te volgen, maar het helpt je wel om de meest interessante of winstgevende duels eruit te filteren.

Wedden op Nederlands voetbal en meer

Toto heeft zeker niet het grootste aanbod van de online wedkantoren. Toch merken de meeste sportfans daar maar weinig van. Er zijn namelijk nog steeds heel wat verschillende sporten, toernooien, competities en weddenschappen om uit te kiezen. Verzamelen de beste tennissers van de wereld zich op de banen van Wimbledon? Is het weer tijd voor de Grand Prix van Monaco? Of maakt heel Amerika zich op voor de jaarlijkse Superbowl? Bij Toto kun je er gegarandeerd op wedden.

De bookmaker is natuurlijk ook zijn roots niet vergeten. Toto begon ooit als voetbalpool voor Nederlandse competities, en nog steeds ligt er veel nadruk op de Eredivisie, Eerste Divisie en de KNVB beker. Maar je hoeft je niet tot de Nederlandse voetbalvelden te beperken. Bij Toto wed je net zo makkelijk op wedstrijden uit de Champions League, de Franse Ligue 1 en de Chinese Super League als op de Zuid-Afrikaanse Premier League of de Copa do Brasil. Voor de echte voetbalfan biedt Toto dus mogelijkheden genoeg!

Free bets, cashback bonussen en voetbaltickets

Een weddenschap is extra interessant als je daarmee een mooie bonus kunt verdienen. Toto heeft regelmatig nieuwe acties op de promotiepagina staan, variërend van free bets tot cashback bonussen. De bookmaker werkt vooral met tijdelijke acties. Als er een grote voetbalwedstrijd of belangrijk sporttoernooi op het programma staat, dan kun je dus zomaar profiteren van free bets of andere bonussen. Voor fans van het Nederlands voetbal heeft Toto ook nog een interessant extraatje. Want zodra Oranje moet spelen, komt de bookmaker regelmatig met gratis toegangskaarten. Dat is het voordeel als je voor een bookie kiest die als sponsor is verbonden aan het Nederlands elftal. Toto is daarnaast natuurlijk bekend van de sponsoractiviteiten voor de KNVB beker. Dus natuurlijk worden er rondom deze wedstrijden ook gratis tickets vergeven. Zo kun je live aanwezig zijn bij de duels waar je op wedt.

Gokkers die zich inschrijven voor de e-mailservice van Toto, kunnen zo nu en dan nog extra bonussen verwachten. Wat er komt en wanneer het komt, is altijd afwachten. Maar dat je zo nu en dan interessante bonusacties in je mailbox vindt, is wel zeker. Hiermee maakt Toto enigszins goed dat er geen welkomstbonus klaarligt voor nieuwe spelers.

Een bookie met lage limieten

Sommige bookmakers richten zich vooral de op echte high rollers, terwijl andere wedkantoren meer geschikt zijn voor recreatieve gokkers. Toto valt duidelijk in die tweede categorie. Dat is onder andere te merken aan de laagdrempeligheid wanneer je geld wilt storten. Met een storting van slechts 5 euro kun je meteen beginnen met wedden. Bij de meeste bekende bookies ligt dat bedrag toch een stukje hoger. Ook voor het aanvragen van een uitbetaling hoef je niet weken te sparen. Zodra je 5 euro winst hebt gemaakt, wordt de uitbetalingsknop al actief. Zelfs als je met kleine bedragen gokt, heb je deze minimale limiet na één of twee gewonnen weddenschappen bereikt. En zeg nu zelf…. je wilt toch niet te lang moeten wachten voordat je de winst kunt verzilveren?

Dat Toto zich vooral op recreatieve gokkers richt, heeft wel een keerzijde. Want als je met wat hogere bedragen wilt wedden, dan zit je snel aan de limiet. Toto maakt hierbij onderscheid tussen de wat jongere en oudere gokkers. Ben je jonger dan 24 jaar? In dat geval gok je met een maximale inzet van 100 euro per week. Boven die leeftijd hanteert de bookmaker een maximum van 1.000 euro. Dat is relatief laag, maar met deze limieten volgt Toto wel keurig de richtlijnen van de Nederlandse Kansspelcommissie.

Hoe zit het met Toto’s quoteringen?

Toto richt zich voornamelijk op de recreatieve gokker. Dat heeft wel gevolgen voor de quoteringen. Want doordat de bookmaker geen professionele wedders tevreden hoeft te houden, zijn de quoteringen vaak wat aan de lage kant. Toch geldt dat niet voor alle competities. Vooral bij de Nederlandse Eredivisie en de KNVB bekerwedstrijden gaat het gemiddelde van Toto omhoog. Je kunt natuurlijk ook voor een combi weddenschap gaan om de quoteringen te verhogen. Heb je geen zin om zelf zo’n combi bet samen te stellen? Kijk dan zeker eens bij de combi boosts. Zo hoef je niet zelf op zoek naar de perfecte combinatie van weddenschappen.

Ga voor de progressieve jackpot van Toto-13

De verhoogde quoteringen van de combi boosts zijn natuurlijk mooi meegenomen. Maar wil je écht je geluk beproeven en hoop je op één grote klapper? Met het jackpotspel Toto-13 kun je zomaar (tien)duizenden euro’s winnen.

Toto-13 is eigenlijk een uitvergrote versie van de combi bet. Je moet van dertien door Toto geselecteerde voetbalwedstrijden aangeven wie er gaat winnen (d.m.v. een 1×2 weddenschap). Heb je alles goed, dan ligt er een prijs van minimaal 10.000 euro voor je klaar. Maar let op: Toto-13 werkt met een progressieve jackpot. Als niemand weet te winnen, wordt de prijzenpot alleen maar hoger.

Een app met vele extra’s

Het maakt niet uit of je gaat voor een single bet, een combi bet of voor Toto-13. En het maakt ook niet uit of je een weddenschap wilt plaatsen, een uitbetaling wilt aanvragen óf dat je de gegevens van je account wilt aanpassen. Want voor al dit soort zaken kun je zowel gebruikmaken van de gewone website als van de Toto app.

Wedden via de app biedt je heel wat voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen weddenschap te missen als je onderweg bent. Maar Toto doet meer voor mobiele gokkers. Via de app kun je namelijk zelf aangeven welke notificaties je wilt ontvangen. Je krijgt dan een pushbericht wanneer een bepaalde wedstrijd begint of is afgelopen. Ook houdt Toto je op deze manier op de hoogte van doelpunten die vallen. Het is zelfs mogelijk om een notificatie te krijgen zodra de winst aan je account is toegevoegd. Met al dit soort extra’s scoort de Toto app zeker punten.

Je saldo aanvullen via iDEAL

De licentie van de Nederlandse Kansspelcommissie geeft je de garantie dat je veilig bij Toto kunt gaan wedden op voetbal. En er is nóg een voordeel. Dankzij die licentie is het namelijk mogelijk om bij deze bookmaker via iDEAL te betalen. Als alternatief kun je je speelsaldo ook aanvullen met je creditcard.

Heb je een weddenschap gewonnen, dan zorgt Toto ervoor dat het geld zo snel mogelijk in je account staat. Dit duurt nooit langer dan een dag. Ook na het aanvragen van een uitbetaling hoef je niet lang op je winst te wachten. Na maximaal drie werkdagen staat het geld op je rekening.

Stel je vragen aan de Toto helpdesk

Toto weet zich al meer dan 60 jaar te handhaven in de Nederlandse gokwereld. Hoewel er in die tijd veel is veranderd, weet deze bookmaker de goede service toch altijd vast te houden. Dus heb je een vraag over de uitbetaling of heb je problemen met je account? De Toto klantenservice is er om je te helpen. Je kunt de klantenservice bereiken via telefoon, WhatsApp, live chat en de verschillende socialmediakanalen.