De gokwereld zit vol met mooie bonusacties. Free bets, cashback bonussen, een 100% stortingsbonus of een risicovrije weddenschap: je kunt van al dit soort bonussen profiteren als je je inschrijft bij een bookmaker. Een bonusactie betekent gratis speelgeld of je inzet terug bij een verloren weddenschap. Al zijn er ook nog andere voordeeltjes die voorbij kunnen komen. Wij laten je alvast kennismaken met de belangrijkste en meest voorkomende bonusacties bij bookmakers. 

Welkomstbonussen bij bookmakers

Online bookmakers en bonussen horen gewoon bij elkaar. Het ene gokbedrijf is vrijgeviger dan het andere, maar er zijn er weinig die helemaal niets weggeven. Het begint al wanneer je je aanmeldt als nieuwe speler. Of eigenlijk, vóórdat je je aanmeldt. Bookmakers adverteren namelijk volop met slogans als ‘stort € 50,- en wed met 100,-‘ of ‘gratis weddenschap bij inschrijving’. Voor bookmakers zijn dit soort aanbiedingen dé manier om spelers binnen te halen. Want zeg nu zelf… kun jij een goede welkomstbonus weerstaan?

De welkomstbonus is puur bedoeld om spelers binnen te halen. De bookmaker wil dat je gaat wedden op hun eigen platform en niet bij de concurrentie. Deze strijd om de gokker levert jou weer mooie extra’s op. 

Verdubbel je eerste storting met de 100% welkomstbonus

Er zijn bookmakers die je meteen al verwelkomen met een behoorlijk groot bonusbedrag. Je kunt namelijk het bedrag van je eerste storting verdubbelen met behulp van de 100% stortingsbonus. Wil je fanatiek aan de slag met online wedden op voetbal, dan stort je na inschrijving misschien € 50,- of zelfs € 100,- in je account. Dankzij de 100% welkomstbonus wordt deze eerste storting verdubbeld. Dat betekent dat je voor € 100,- of € 200,- kunt gaan wedden.

Bookmakers gaan je saldo natuurlijk niet oneindig aanvullen. Daarom werken ze standaard met een maximum. Dit kan € 50,- zijn, maar er zijn ook gokbedrijven waarbij de bonus kan oplopen tot € 200,-. Dat betekent overigens niet dat dit de bookmaker is die je moet hebben. Er zitten namelijk strenge voorwaarden verbonden aan de welkomstbonus. Je speelt de bonus pas vrij door het bedrag een X aantal keer in te zetten. Je moet dan heel wat weddenschappen aangaan als je eerste storting € 100,- bedraagt en de bookmaker eist dat je het acht keer moet rondspelen. In totaal heb je al € 800,- ingezet voordat je het bonusbedrag kunt claimen. Let daarbij op de gestelde termijn. Bij sommige bookmakers heb je 90 dagen de tijd om de bonus vrij te spelen, bij anderen is dag slechts 30 dagen. Weet dus waar je aan begint. 

Probeer het platform uit met de No Deposit Bonus

Als je zeker weet dat je weddenschap na weddenschap gaat plaatsen, dan is de 100% stortingsbonus absoluut interessant. Maar het is een ander verhaal als je net komt kijken en misschien niet zeker weet of het wedden op voetbal iets voor je is. In dat geval zijn bookmakers met een No Deposit Bonus een goede optie.

De No Deposit Bonus doet precies wat hij belooft. Je krijgt een bonus zonder dat je geld moet storten. Dit is een mooie manier om het gokplatform vrijblijvend uit te proberen. Verwacht geen grote bedragen bij de No Deposit Bonus. Meestal krijg je ongeveer € 5,- ter beschikking om kennis te maken met de bookmaker en het online wedden. Daarna moet je een beslissing nemen: ga je door of ga je op zoek naar een ander wedkantoor? 

Free bet bij inschrijving of na je eerste storting

Bij de No Deposit Bonus ontvang je een klein bedrag waarmee je eventueel meerdere weddenschappen kunt aangaan. Een free bet werkt net iets anders. In dat geval verrast de bookmaker nieuwe spelers namelijk met een gratis weddenschap. Ook deze welkomstbonus is bedoeld als een eerste kennismaking. Je ontvangt hem nadat je een account hebt aangemaakt of direct na je eerste storting. De winst die deze free bet oplevert, mag je natuurlijk gewoon houden. 

Welkomstbonus bij je eerste mobiele weddenschap

Bookmakers doen er alles aan om nieuwe spelers naar hun platforms te lokken. Dat geldt voor de gewone website, maar ook voor de mobiele app. Daarom hebben veel bookmakers een aparte bonus ontwikkeld voor gokkers die voor het eerst gebruikmaken van het mobiele platform. Het gaat meestal om een gratis weddenschap. De bookmaker geeft een klein bedrag cadeau en dat geld kun je inzetten op één (voetbal)weddenschap. Dit is meteen een mooie reden om te kijken of mobiel wedden op voetbal je bevalt! 

Vrienden mobiliseren voor de Refer-A-Friend bonus

Spelers die tevreden zijn, raken vaak niet uitgepraat over hun vele overwinningen. Bookmakers hopen dat je dat enthousiasme gebruikt om je vrienden- en kennissenkring te mobiliseren.

Als je mensen overtuigt om ook een account aan te maken, dan kan dat zomaar extra speelsaldo opleveren. Met de Refer-A-Friend bonus krijg je een bepaald bedrag voor elke speler die zich via jou inschrijft. Let wel op dat alleen een aanmelding niet voldoende is. De betreffende vriend of kennis moet echt een storting doen voordat de bookmaker jouw bonus goedkeurt. Per keer ontvang je meestal een paar euro. Maar als je genoeg mensen weet te overtuigen, kan het bedrag toch lekker oplopen. 

Er is meer dan een welkomstbonus alleen

Bookmakers verwelkomen je wanneer je je inschrijft of een eerste storting doet. Ze verwelkomen je ook wanneer je voor het eerst een weddenschap plaatst via je mobiel. En tot slot kun je zomaar een bonusbedrag verwachten als ze dankzij jou een nieuwe speler mogen verwelkomen.

Bij veel bookmakers blijft het daar niet bij. Er zijn namelijk genoeg momenten waarop er extra bonusacties voor je klaarliggen, vooral als er een groot toernooi of een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Een EK of WK voetbal is vaak goed voor extra bonussen. Of wat te denken van de finale van de Champions League en de Spaanse klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona? Dit zijn wedstrijden die menig voelbalfan op het puntje van de stoel brengt, en de bookmakers haken daar graag op in. Ze willen je extra stimuleren om eens in te zetten op dit soort spannende wedstrijden. Een mooie bonusactie kan daar zeker bij helpen.

Er is nóg een reden waarom sommige bookmakers hun bonuspagina goed gevuld houden. Met free bets, cashback bonussen en risicovrije weddenschappen willen ze trouwe spelers graag belonen. Al hopen bookmakers natuurlijk ook dat al die bonussen zoveel mogelijk gokkers aan zich binden. Als je steeds weer een interessante bonusactie kunt incasseren, dan keer je vanzelf op het platform terug. Misschien vind je een volle bonuspagina zelfs een vereiste wanneer je op zoek bent naar een bookmaker. Gelijk heb je, want die bonussen kunnen je heel wat interessants opleveren. 

Beperk het risico met een cashback bonus

Wil je inzetten op een groot voetbaltoernooi of een belangrijke competitiewedstrijd? Wie weet ligt er dan wel een cashback bonus op je te wachten. Het voordeel van deze bonusactie is dat je het risico beperkt. Stel je zet in op een overwinning voor Bayern München, maar de wedstrijd tegen Borussia eindigt toch in een 0-0. Dankzij de cashback bonus krijg je dan gewoon je inzet terug. Je hebt niet gewonnen en ook niets verloren. De inzet die je voor deze weddenschap gereserveerd had, kun je gewoon weer gebruiken voor een volgende weddenschap. Hopelijk heb je dan meer succes.

Bij de cashback bonus moet je wel selectief te werk gaan. De bookmaker geeft namelijk precies aan welke voetbalwedstrijden of -competities hiervoor in aanmerking komen. De voorwaarden kunnen verder per bookmaker en per bonusactie verschillen. Je krijgt alleen je geld terug bij een doelpuntloze wedstrijd of misschien profiteer je van de cashback bonus wanneer er in de eerste 10 minuten gescoord wordt door een andere speler dan jouw eerste doelpuntenmaker. Vind je dat het risico niet voldoende afneemt met de cashback bonus? In dat geval is het wachten op een risicovrije weddenschap. 

Inzetten bij een risicovrije weddenschap

De risicovrije weddenschap doet precies wat hij belooft. Al het risico dat aan het wedden op voetbal kleeft, verdwijnt direct. Je kunt vrij inzetten zónder dat je een euro verliest. Maar winst maken kan natuurlijk wel. Een risicovrije weddenschap is in de basis niets anders dan een gewone voetbalweddenschap. Je bekijkt de statistieken, maakt een beslissing en je zet je geld in op één van de mogelijke uitkomsten. Als je voorspelling uitkomt, zie je het winstbedrag vanzelf in je account verschijnen.

Verliezen hoort erbij als je gaat wedden op voetbal. Tenminste, normaal gesproken. Een risicovrije weddenschap zorgt er namelijk voor dat je de inzet terugkrijgt als je verliest. De cashback bonus en risicovrije weddenschap lijken erg op elkaar. Toch zijn er subtiele verschillen te ontdekken. Het belangrijkste verschil: aan de cashback bonus zitten meer beperkingen. Meestal krijg je alleen je inzet terug als het bijvoorbeeld 0-0 blijft. De regels bij een risicovrije weddenschap zijn minder streng. Je krijgt dan al je inzet terug als je de verkeerde winnaar aanwijst, ongeacht wat de eindstand wordt.

Free bets voor de vaste groep met gokkers

Een bonus is een handig middel om je aan het wedden te krijgen. Ook free bets worden veelvuldig om deze reden ingezet. Zo’n gratis weddenschap is er dus voor nieuwe spelers én voor de vaste groep met gokkers. 

Een veelgebruikte strategie in de gokwereld werkt als volgt: de bookmaker vraagt tussen maandag en vrijdag een minimale inzet van bijvoorbeeld € 50,-. Dat bedrag hoef je niet in één keer in te zetten, zolang je in totaal maar aan dat minimum komt. Als beloning ontvang je dan een gratis weddenschap die je in het weekend kunt gebruiken voor een live wedstrijd. Zo ontdek je meteen de spanning van het live wedden op voetbal. 

Profiteer van veel extra’s met een VIP-programma

Bij cashback bonussen, risicovrije weddenschappen en free bets gaat het vaak om een voordeeltje van een paar euro. Wil je écht alles uit het wedden halen, dan zijn bookmakers met een VIP-programma interessant. Deze VIP-programma’s werken vaak met een spaarprogramma. Hoe meer weddenschappen je aangaat, hoe sneller je op de ladder stijgt. De meest trouwe spelers mogen op mooie extra’s regelen. Wat dacht je van persoonlijke bonussen of kaartjes voor sportevenementen? Ook voorrang bij uitbetalingen of begeleiding van een accountmanager zit vaak bij zo’n VIP-behandeling inbegrepen. Het levert dus behoorlijk wat voordeel op als je hoger en hoger in rang stijgt.

Er zijn overigens ook bookmakers waarbij de regels wat minder duidelijk zijn. Zij werken op uitnodiging. Je moet dus op een positieve manier opvallen (lees: veel geld inzetten) en dan hopen dat de bookmaker je tot VIP benoemt. 

Wil je geen interessante bonusacties missen?

Als jouw bookmaker een VIP-programma heeft, zie je dat direct op de promotiepagina staan. Zo’n VIP-programma blijft ook het hele jaar door beschikbaar. Je kunt het dus niet missen. Dat is bij de tijdelijke bonusacties wel anders. Als je even niet oplet, is die interessante cashback bonus of gratis weddenschap alweer verdwenen. Gelukkig hoef je niet dagelijks op de promotiepagina te kijken of er een nieuwe actie bij is gekomen. Het is veel makkelijker om de bookmaker te volgen via social media. Het aanmelden voor de nieuwsbrief is een handig alternatief. De bookmaker brengt je dan direct op de hoogte als er een nieuwe bonusactie aan zit te komen. 

Een mooie bonus, maar er zijn altijd die voorwaarden…

Heb je een interessante bonusactie gevonden? Dan is het hoog tijd om je eens te verdiepen in de bijbehorende voorwaarden. De stelregel is simpel: hoe meer er te verdienen valt, hoe strenger de bonusvoorwaarden. Een 100% stortingsbonus is dus veel lastiger binnen te halen dan de welkomstbonus voor je eerste mobiele weddenschap. Daarbij zijn er grote verschillen per bookmaker. En dat maakt het lastig om je vooraf te verheugen op al het extra speelgeld dat een online wedkantoor je belooft. Pas nadat je alle voorwaarden hebt doorgelezen en je zeker bent dat je aan de eisen kunt voldoen, is het tijd om die bonus écht te gaan incasseren.